פועלי בניין – התשתית של התשתיות

יש מגרש, יש אישורים ועכשיו הגיע הזמן לעשות, עכשיו תורן של הידיים העובדות. והקבלן מחפש פועלי בניין. ככל שימצא פועלים שבונים היטב, הוא יישאר אתם. ימשיך לשלם לחברת ההשמה ככל שנדרש ויישאר אתם כצוות. הוא יתגבר על קשיי השפה אבל ככל שהם טובים, כך הוא יתאמץ להשאירם.

מהיכן מגיעים פועלי בניין?

יש שמגיעים מן הארץ ויש שמגיעים מחוץ לארץ. עבודה פולנית ועבודה עברית. יש ממולדביה, לפעמים מסין ובאופן כללי מן המזרח. חברת ההשמה היא המייבאת את הפועלים לבנייה והיא מלווה אותם כאן. חברת השמה טובה מעסיקה גם מתורגמנים הדוברים גם את שפת הפועלים וגם עברית, כדי להימנע מאי הבנות. פועלי בניין מועסקים כאן עם חוזים וכפופים לחוקי העבודה. עליהם להבין אותם היטב. המתורגמן יכול גם ללוות אותם בדרך שלהם למצוא דיור, לדאוג להם לבטוח רפואי וכו'.

כשמדובר בגיוס עובדים ישראלים הרי שהקבלן יכול למצוא אותם גם דרך חברת השמה וגם באמצעות פרסום מודעת דרושים, אבל, כמו שאנחנו יודעים, בתחום הבנייה כדאי לו לפזול אל חוץ לארץ ולהביא משם עובדים. ברם, כאן עליו להצטייד ברשיון להביא עובדים זרים וזה כבר תחום בפני עצמו. לכן חברת ההשמה, שיש לה כבר את הרשיון הזה ולא פחות מכך, יש לה גם את הנסיון הנכון, היא זו שתייבא את הפועלים והקבלן נמצא אתה בחוזה היקשרות.

הקבלן מחוייב לדאוג לבטיחות הפועלים באתר הבנייה ולדאוג לדווח על כל צורך שלהם שעולה והוא לא יכול לפתור. במשך הזמן נוצרים קשרים של פועלי בניין זה עם זה ושל הצוות כולו עם המעסיק. כשנמצאים בשטח משך עשר שעות בכל יום לאורך תקופה, משהו קורה בין האנשים. מתוך כך מתוודעים המעסיקים לכל מיני בעיות שהפועלים הבונים מתמודדים איתן. כאן הוא יכול לעזור בעצמו ובמקרים אחרים לערב את חברת ההשמה. זו צברה ניסיון רב וביכולתה לעזור במקרים רבים. החברה מייבאת ומספקת לקבלן עובדים בכל תחומי הבנייה, החל משלב הטיח ועד לשיבוץ הקרמיקות האחרונות, לפי הדרישות של הקבלנים.