תביעות משרד הביטחון – מגיע לכם פיצוי

אם הייתם, או עודכם חלק ממערכת הביטחון, שוטרים, חיילים וכיו"ב, וקרה לכם משהו, נפצעתם, נפגעתם, יכול להיות שאתם זכאים לפיצויים ממשרד הביטחון. מדי שנה מגישים עובדים לשעבר תביעות. משרד הביטחון מורגל בכך, ואין לכם מה לחשוש. אם מגיע לכם, תקבלו, אך רק אחרי מאבק.

משרד הביטחון הינו גוף גדול, חזק, מגושם, והביורוקרטיה הנדרשת בכדי להוציא לפועל תביעה אפקטיבית היא לא פשוטה כלל. עורך דין המתמחה בתביעות מול משרד הביטחון יוכל להדריך אתכם בתהליך, וללכת איתכם צעד צעד עד לרגע המיוחל בו תוכרו כנכים ותאושר הדרישה שלכם לפיצויים.

הגשת תביעות משרד הביטחון:

הזכאים להגשת תביעות משרד הביטחון הינם אנשי כוחות הביטחון, פעילים או לשעבר, כולל:

  • שוטרים
  • חיילים בקבע
  • חיילים במילואים
  • חיילים בשירות סדיר
  • אנשי שירות בתי הסוהר
  • עובדי שירות הביטחון הכללי (שב"כ) ועובדי המוסד

במידה ואתם נמצאים ברשימה זו, ועברתם פציעה או חוויתם מחלה כלשהי, סביר להניח כי אתם זכאים לפיצויים. יותר מכך, אפילו אם בזמן גיוסכם לשירות כבר הייתם עם מצב רפואי קיים, אך מצב זה החמיר והחריף על רקע השירות שלכם, הרי שגם אז אתם זכאים לפיצויים.

כדי לדעת בוודאות, אין ברירה אלא לתת לאיש מקצוע לבחון את המצב הספציפי שלכם, ולהבין את התיק. שיחת טלפון, פגישה, כמה מסמכים, והמצב יתבהר, האם מגיע לכם לקבל פיצויים או לא.

איך זה עובד?

בכל הנוגע לתביעות משרד הביטחון לא מקל ראש, ואף מכביד אותו, שכן הדרישות להוכחה גבוהות. הסכומים שעומדים על הפרק גבוהים למדי, ואולי בשבילכם כאינדיבידואלים אתם רואים רק את התביעה שלכם, אך הסכומים המצטברים שמשרד הביטחון מתחייב לשלם לאנשים שזכו בתביעות אלו גבוהים למדי, אז אין פלא שהם מגינים על עצמם ככל הניתן.

ובכל זאת, עם כל הכבוד, הרי שחוק הוא חוק, ובמידה ומתגלה שאכן מגיע לכם סכום פיצויים חד פעמי, חודשי, והטבות שונות, הרי שמה שמגיע לכם, תקבלו. כדי לעשות זאת, יש לפנות לעורך דין בהקדם, כדי שידריך אתכם מה לעשות, וגם, לפעמים בעיקר, מה לא לעשות.